4gamers.be

DH Stockholm: “OP Terran”

Door Mutte, 23-04-2012 19:45

DreamHack EIZO Open: Stockholm

De voorbije twee dagen mochten we weer veel spektakel verwachten van het legendarische DreamHack. Zo zagen we een mooi aantal bekende, maar ook veel onbekende namen de revue passeren. Drie intense groupstages later schoten er al een pak minder over. Alvorens men aan het bracket van 16 spelers aankwam waren al veel bekende namen gesneuveld zoals Naama, ClouD, Snute, TitaN, LaLuSh, TLO, MaNa, sLivko en meest verrassend ook PuMa en NaNiwa.

In het bracket haalde Nederlander Ret nog een mooie 2-1 overwinning tegen de Zuid-Koreaanse Genius, geen kleintje om te verslaan. Echter in de halve finale sneuvelde hij tegen Genius’ landgenoot Polt. Hierdoor stootte de Zuid-Koreaanse Terran-speler roekeloos langs ProtosserSjow en Ret naar de finale, wat voor velen geen verrassing was. Naast hem kwam ThorZaIN te staan, de Zweed die op eigen bodem prachtig presteerde. Hij versloeg in zijn weg naar de finale nog Cytoplasm, Socke en Monster. Uiteindelijk kreeg hij het enkel wat harder te verduren bij Monster, de Zuid-Koreaanse Zerg-speler bij Team MVP, waar hij een map moest laten liggen.

In de finale haalden zowel Polt als ThorZaIN een knap staaltje TvT uit. Met een zeer spannende eerste match, waar de Zweed telkens wist te counteren wanneer hij in het nauw gedreven werd door Polt, mocht het uiteindelijk toch niet baten voor ThorZaIN. Daar kwam echter al snel verandering wanneer ThorZaIN met een mooie mix van Hellions, Siege Tanks, Vikings en een Raven met Point Defense Drone het tweede spel domineerde. Polt had geen kans om nog maar iets uit te halen wanneer de Zweedse trots in diens basis kwam aanstormen.

ThorZaIN OP Terran
ThorZaIN met zijn bijpassende boodschap: "OP Terran" 

Op de derde map kwam Polt weer sterk uit de hoek met Cloaked Banshees, waardoor ThorZaIN een achterstand opliep. Toch zorgden de betere upgrades er voor dat de Zweed de defensie van zijn tegenstander kon doorboren. Met enkele mooie Medivac Drops in Polts basis, kon ThorZaIN zijn ingehaalde achterstand omzetten naar een voorsprong. Niet veel later sneuvelde ook de derde basis van de Zuid-Koreaan, waarna het noodlot toesloeg en de Zweed knappe een 2-1 op het scorebord neerzette.

Polt moest nu al de sprint inzetten wou hij kans maken op de hoofdprijs van 70.000 Zweedse kronen. ThorZaIN was echter goed op dreef en zorgde er al snel voor dat Polt langs geen enkele weg in zijn basis kon sluipen, dankzij zijn perfecte positie. Hierdoor kreeg ook zijn expansie geen enkele klap te verduren, waardoor hij een enorme economische voorsprong kreeg op Polt. Bijgevolg was het superieure aantal Marines van ThorZaIN genoeg om Polt onder zware druk te zetten. Even leek het er op dat hij al zou winnen, maar Polt kon de aanval net afhouden met zijn SCVs.

ThorZaINs leger bleef overduidelijk groter dan zijn tegenstander. Om Polt dan nog wat verder de grond in te boren, haalde ThorZaIN nog enkele geslaagde Medivac Drops uit waarop de Marines tal van SCVs verslonden. De economische toestand voor Polt zag er dan ook argwanend uit. Na het vergroten van zijn leger besloot Polt om dan toch maar de strijd aan te gaan met ThorZaINs leger van Siege Tanks, Marines en Medivacs, die op positie stonden voor Polts expansie. Polt kon alles maar net opruimen, maar de uitstekende economie van ThorZaIN zorgde ervoor dat zijn leger in een mum van tijd weer het dubbele van Polt was. Met een laatste Thor-drop, vergezeld van Marines en gevolgd met een kleine push, zorgden voor ThorZaINs prachtige en verrassende 3-1 overwinning.

DreamHack Prize Ceremony
Polt, Monster, Ret en ThorZaIN vergezeld van de DreamHack-organisatie

1. ThorZaIN - € 7.870 + DreamHack Winter 2012 seed
2. Polt - € 4.500 + DreamHack Winter 2012 seed
3-4. Ret - € 2.250
3-4. Monster - € 2.250

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair